Hvorfor Velge Oliven
Oliven® - Et produkt med kraft og mening
Oliven ble startet av Evangelos Kalantzis med et genuint ønske om å kunne gi sine gresk-norske barn høykvalitets olivenoljen fra sitt hjemland. I Hellas er maten veien til hjertet, og Evangelos ville gi dem selve essensen av gresk matkultur og nøkkelproduktet i Middelhavskostholdet; nemlig Olivenoljen. Vissheten om den sunne kraften og tradisjonen bak koroneikí-oliven fra Kreta, hvor han kommer fra, gjorde målet enkelt: Å lokalprodusere en autentisk, smakfull og antioksidantrik olivenolje på Kreta, som vekker gode minner fra Hellas og gir ekte gresk matglede.
« Oliven er smaken av mitt Hellas, Velbekomme! »
Les hele historien om Evangelos og Oliven her.
Oliven® – gresk olivenolje av høyeste kvalitet
Alle våre tre Oliven®oljer er høypolyfenol-olivenoljer laget av tidlig høstede koronéiki-oliven fra samme avling og årgang.
Oljene er Ekstra virgin, Kaldpresset og Ublandet.
Hvorfor er dette viktig for oss?
Oliven forklarer:
Koronéiki kalles også for «dronningen av oliven» grunnet sin fruktige smak, høye antioksidantinnhold og sunne fettsyresammensetning. Koronéiki-oliven er liten i størrelse og vanskelig å dyrke, men gir til gjengjeld en olivenolje av førsteklasses kvalitet.
Våre Olivenoljer består av 100% Koroneiki-oliven fra Kreta.
Olivens olivenolje vs. alternative olivenoljer
| Kjennetrekk | Oliven® | Alternative olivenoljer |
|---|---|---|
| Oliven-art | Små Koroneikí fra Kreta («dronningen av oliven») Smaksrik og med et av verdens høyeste antioksidantinnhold. | Ulike arter, ofte større oliven med mindre smak og næring. |
| Innhøsting | Tidlig høstet; gir mindre volum, men friske oliven med mer smak, næring og polyfenoler. | Senere høsting; gir mer volum, men mindre smak og næringstoffer, mer skader. |
| Kvalitet | Ekstra Virgin100% koroneikí-oliven fra én og samme avling som tappes direkte på flasken. | Ofte en blanding av eldre, lagrede oljer fra ulike produksjoner. Oksidert. |
| Produksjon | Kaldpress (< 25C). For å bevare på smak og antioksidanter. | Varme under pressing gir mer volum, men ødelegger næringsstoffer |
| Smak | Aromatisk, med en fersk og fruktig olivensmak. Varm ettersmak. Polyfenolene gir en kriblende smaksopplevelse. | Oljer av lavere kvalitet, som ikke er ekstra virgin har lite aroma og flat smak. Blandede oljer får ofte bitter ettersmak. |
| Opprinnelse | Våre oljer kommer fra én enkelt region og familie. Tsouderós i Asómatos-fjellene. Kydonakis i Messará-dalen. | Ukjent opphav. Olje-rester på anbud blandes sammen, og derfor skrives det at produkten kommer fra et helt land, istedenfor å referere til en enkelt olivenlund. |
Internasjonale priser
Smak forskjellen
Opplev smaken og styrken av gresk Olivenolje i verdensklasse.