Fordi kvalitet ligger i smaken

Hvorfor Velge Oliven

Tidlig Høstet

100% Koronéiki-oliven

Kaldpresset

Kvalitet

Rå og Ublandet

Fra én Olivenlund

Bærekraftig

Økologi

Oliven® - Et produkt med kraft og mening

Oliven ble startet av Evangelos Kalantzis med et genuint ønske om å kunne gi sine gresk-norske barn høykvalitets olivenoljen fra sitt hjemland. I Hellas er maten veien til hjertet, og Evangelos ville gi dem selve essensen av gresk matkultur og nøkkelproduktet i Middelhavskostholdet; nemlig Olivenoljen. Vissheten om den sunne kraften og tradisjonen bak koroneikí-oliven fra Kreta, hvor han kommer fra, gjorde målet enkelt: Å lokalprodusere en autentisk, smakfull og antioksidantrik olivenolje på Kreta, som vekker gode minner fra Hellas og gir ekte gresk matglede.
 
« Oliven er smaken av mitt Hellas, Velbekomme! »
 
Les hele historien om Evangelos og Oliven her.

Oliven® – gresk olivenolje av høyeste kvalitet

Alle våre tre Oliven®oljer er høypolyfenol-olivenoljer laget av tidlig høstede koronéiki-oliven fra samme avling og årgang.
Oljene er Ekstra virgin, Kaldpresset og Ublandet.

Hvorfor er dette viktig for oss?

Oliven forklarer:

Olivens olivenolje vs. alternative olivenoljer

Kjennetrekk Oliven® Alternative olivenoljer
Oliven-art Små Koroneikí fra Kreta («dronningen av oliven») Smaksrik og med et av verdens høyeste antioksidantinnhold. Ulike arter, ofte større oliven med mindre smak og næring. 
Innhøsting Tidlig høstet; gir mindre volum, men friske oliven med mer smak, næring og polyfenoler.  Senere høsting; gir mer volum, men mindre smak og næringstoffer, mer skader.
Kvalitet Ekstra Virgin100% koroneikí-oliven fra én og samme avling som tappes direkte på flasken. Ofte en blanding av eldre, lagrede oljer fra ulike produksjoner. Oksidert.  
Produksjon Kaldpress (< 25C). For å bevare på smak og antioksidanter. Varme under pressing gir mer volum, men ødelegger næringsstoffer
Smak Aromatisk, med en fersk og fruktig olivensmak. Varm ettersmak. Polyfenolene gir en kriblende smaksopplevelse. Oljer av lavere kvalitet, som ikke er ekstra virgin har lite aroma og flat smak. Blandede oljer får ofte bitter ettersmak.
Opprinnelse Våre oljer kommer fra én enkelt region og familie. Tsouderós i Asómatos-fjellene. Kydonakis i Messará-dalen. Ukjent opphav. Olje-rester på anbud blandes sammen, og derfor skrives det at produkten kommer fra et helt land, istedenfor å referere til en enkelt olivenlund.

Internasjonale priser

Smak forskjellen

Opplev smaken og styrken av gresk Olivenolje i verdensklasse.