Historien vår begynner med Oliventreet

Vår Opprinnelse

Oliven-familien er en matglad gresk-norsk familie med røtter fra Rethymnon på Kreta og Sandviken i Bergen. Familien har en lidenskap for mat av gode råvarer, og de er opptatt av sammenhengen mellom mat, helse og livskvalitet.


Med Oliven ønsker familien å dele sin greske matglede i form av sin unike høykvalitets, ublandet ekstra virgin Olivenolje.


Olivenoljens helsefremmende egenskaper kommer særlig fra det høye antioksidantinnholdet i Koroneikí-olivene på Kreta, og det er ikke tilfeldig at Olivenoljen deres er kaldpresset fra «dronningen av oliven». 

Vår Filosofi

«La mat være din medisin og medisin være din mat» 
(Hippokrates 460 - 377 f.v.t.)

Disse kloke ordene, sagt av den greske legekunstens far Hippokrates, er minst like gjeldene i dag hvor maten stadig blir mer prossesert, i takt med at forekomsten av livsstilssykdommer øker.

Vi i Oliven ønsker å fremme ekte mat som gjør kroppen godt. Et sunt kosthold skal ikke gå på kompromiss med hverken smak eller matglede. Å bruke Oliven i hverdagen handler derfor ikke om å velge noe fra, men å velge til.

Olivenoljene våre er laget for å smake, føle og gjøre godt. Oljenes aroma vil bringe frem gode minner fra den greske matkulturen og gjestfriheten, og så et ønske å besøke Olivenoljens gjestfrie hjemland.

Oliven er grunnlagt med et ønske om å gjøre gresk høykvalitets-olivenolje lett tilgjengelig for alle i Norge – by som land. 


Prosessen

Innhøsting

Kaldpressing

Tapping

Kvalitetskontroll

Møt Evangelos – din OlivenNabo! 

I Hellas, der Olivens grunnlegger Evangelos kommer fra, har alle enkel og utømmelig tilgang til god, lokalprodusert olivenolje. Grekere som ikke produserer selv, får alltids tak i olivenolje fra en venn, bekjent eller en nabo. 

Som voksen flyttet han til Norge, hvor han nå har stiftet familie i Bergen. I følge Evangelos er Norge landet som har alt – Bortsett fra klimaet og kulturen for olivenoljeproduksjon!

For Evangelos vokste savnet etter lokalprodusert, god gresk olivenolje, - og etter at han fikk barn, innså han at han ikke var villig til å gi slipp på nøkkelproduktet i Middelshavskostholdet som han selv hadde vokst opp med: Barna skulle få tilgang til verdens sunneste olivenolje! 

Liten skala import til eget forbruk, vokste raskt da venner og bekjente viste stor interesse for den unike olivenoljen de fikk smake.

Folk begynte plutselig å etterspørre Olivenoljen min, og jeg leverte den ut med stolthet. For meg ble den overraskende godt tatt i mot, da jeg hadde en fordom om at nordmenn flest foretrakk «smaksnøytrale» oljer som solsikke, raps og margariner. Der tok jeg feil, for det viste seg at kvalitetsolje med ekte olivensmak er høyt verdsatt her også «hjemme».

Og slik er Oliven® blitt til – grunnlagt på et genuint ønske om å spre matglede og helse, ved å bringe lokalprodusert Kretansk olivenolje av ypperste kvalitet til norske hjem. 

Oliven er smaken av mitt Hellas - Velbekomme

Evangelos – din Olivenoljenabo

God smak er naturvennlig

Vi skylder alt til jorden, og hos oss er kvalitet naturvennlig. Olivenoljen vår produseres i samarbeid med to familier med årelange tradisjoner for biodynamisk, bærekraftig og økologisk landbruk. Emballasjen er miljøvennlig og de fine glassflaskene våre er gjenbrukbare.

Oliven - Fra lunden til kunden!