Evangelos Kalantzis June 20, 2025 0 kommentarer

Helsefordeler med Extra Virgin Olivenolje

En studie publisert i Journal of the American College of Cardiology viser at personer som bruker mer enn en halv spiseskje olivenolje daglig, har en redusert risiko for å dø av alvorlige sykdommer som kreft, Alzheimers sykdom, hjertesykdom og lungesykdom sammenlignet med de som bruker mindre av dette sunne fettet. Forskerne understreker imidlertid at det ikke er tilstrekkelig å bare tilsette olivenolje i kostholdet; det må erstatte usunne fettkilder for å oppnå helsefordelene.

Dr. Mary Flynn fremhever også viktigheten av å velge olivenoljer med høyt polyfenolinnhold (mer enn 161 mg/lt, og helst opp til 300 mg/lt). Bruk av polyfenolrik olivenolje i hverdagen har vist seg å redusere blodtrykk, senke blodsukkeret, dempe generell betennelse i kroppen og bidra til vekttap. Faktisk anbefales det å innta 2-3 spiseskjeer EVOO daglig, sammen med sunnere fettkilder og sesongbaserte råvarer.

Nå kan du abonnere hos oss for din favorittolje med høyt polyfenolinnhold, slik at familien alltid har tilgang til naturens gull!

https://nhi.no/kosthold/forebyggende-kost-og-sykdom/helsefordeler-med-olivenolje

https://lifespa.com/diet-detox/olive-oil-mary-flynn/

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Related post

Visste du at?
  • October 25, 2025
  • 0 comments
  • Evangelos Kalantzis
Visste du at?

Oliven er en frukt, full av smak og antioksidanter.🫒 Antioksidantene...

Les Mer
Kultur og tradisjon
  • June 20, 2025
  • 0 comments
  • Evangelos Kalantzis
Kultur og tradisjon

Olivenoljeens Fortryllende Arv: Kreta's 5500-årige Kulturperle

Les Mer
Helse og EVOO
  • June 20, 2025
  • 0 comments
  • Evangelos Kalantzis
Helse og EVOO

Oppdag Helsefordelene med EVOO: Bruk naturens farmasiet gjennom middelhavskosthold!

Les Mer