En studie publisert i Journal of the American College of Cardiology viser at personer som bruker mer enn en halv spiseskje olivenolje daglig, har en redusert risiko for å dø av alvorlige sykdommer som kreft, Alzheimers sykdom, hjertesykdom og lungesykdom sammenlignet med de som bruker mindre av dette sunne fettet. Forskerne understreker imidlertid at det ikke er tilstrekkelig å bare tilsette olivenolje i kostholdet; det må erstatte usunne fettkilder for å oppnå helsefordelene.
Dr. Mary Flynn fremhever også viktigheten av å velge olivenoljer med høyt polyfenolinnhold (mer enn 161 mg/lt, og helst opp til 300 mg/lt). Bruk av polyfenolrik olivenolje i hverdagen har vist seg å redusere blodtrykk, senke blodsukkeret, dempe generell betennelse i kroppen og bidra til vekttap. Faktisk anbefales det å innta 2-3 spiseskjeer EVOO daglig, sammen med sunnere fettkilder og sesongbaserte råvarer.
Nå kan du abonnere hos oss for din favorittolje med høyt polyfenolinnhold, slik at familien alltid har tilgang til naturens gull!
https://nhi.no/kosthold/forebyggende-kost-og-sykdom/helsefordeler-med-olivenolje
Legg igjen en kommentar